آنچه باید درباره ی آبله میمون بدانیم!

01
ژوئن
بیماری آبله میمون که آن را تحت عنوان Monkeypox نیز میشناسیم،از سال 1970 شناسایی شده است.شیوع این بیماری اخیرا جهان را درگیر کرده و به شدت مورد توجه عموم قرار گرفته است.محققان و دانشمندان در سراسر جهان در پی جستن علت شیوع این بیماری هستند.چرا که پیش از این آبله میمون خیلی شایع نبوده است.
آبله میمون یک بیماری نادر است که در اثر عفونت به وسیله ی ویروس ایجاد میشود.این ویروس از جنس ارتوپاکس ویروس ها از خانواده پوکسوویدیده است.اولین بار در سال ۱۹۵۸،این بیماری توسط محققان در میمون های آزمایشگاهی شناسایی شده است و از طریق حیوانات وحشی مثل جوندگان و یا از طریق افراد آلوده منتقل می شود.
ویروس آبله میمون برای اولین بار در سال ۱۹۷۰ در جمهوری کنگو گزارش شده است.و پس از آن ، موارد متعددی در آفریقای مرکزی و غرب آفریقا گزارش گردید.در واقع بیش ترین شیوع آن نیز در همین نواحی گزارش شده است.
ابتلا به این مریضی به صورت یک بیماری ضعیف تا متوسط رخ میدهد و بیماران طی ۴ هفته بهبود خواهند یافت.البته آبله میمون میتواند به یک بیماری سریعا کشنده تبدیل گردد.به طوری که در آفریقا تقریبا از هر ۱۰ مورد ابتلا به آبله میمون،یک نفر فوت میکند.
دوره کمون یا نهفتگی بیماری آبله میمون معمولا بین ۷ تا ۱۴ روز است.که البته این مقدار ممکن است بین ۵ تا ۲۱ روز متغیر باشد.این بیماری با علائمی که در زیربه آن اشاره میکنیم ظاهر خواهد شد؛
آبله و آبله میمون دارای یک تفاوت اساسی هستند و آن تورم غدد لنفاوی است که در آبله میمون ایجاد می شود.این تورم ممکن است در گردن،زیر بغل و کشاله ران پدید آید.اسن عارضه ممکن است در دو طرف و یا تنها در یک طرف ایجاد شود.
قطعی ترین روش جهت تشخیص آبله میمون،تهیه ی نمونه از تاول پوستی از طریق انجام تست PCR است.
هنوز حساب کاربری ندارید؟
ایجاد حساب کاربری